top of page

Den osmnáctý – Hoover Dam, Route 66 a Grand Canyon!!!

Po tom co jsme včera dojely do Las Vegas a zabydlely se v obýváku jistého Ramy, musely jsme vstávat na další den velice brzo, neboť před tím než přijde řada na samotné Vegas, podnikly jsme celodenní výlet do Grand Canyonu.

Cesta je to poměrně dlouhá, něco okolo čtyř hodin. My jsme se rozhodly, že cestou navštívíme ještě Hoover Dam a chvíli pojedeme po staré známé Route 66.

Hoover Dam je přehrada ležící na rozhraní dvou států Nevady a Arizony na řece Colorado a své jméno má po 31. prezidentovi Spojených států. A pokud pojedete okolo jako my, tak určitě stojí za to se u ní zastavit.

Hoover Dam

Dalším cílem byla pak Route 66, což je trošku oříšek pro dnešní navigace, někde jí ale můžete najít pod označením „Historic Route 66“. Běžně vás ale navigace vedou jinudy po větších silnicích. My jsme ale Route 66 našly, a pokud nás někdo sledoval, tak pro něho možná naše couvání, abychom se mohly vyfotit u nápisu na silnici, mohlo vypadat trochu komicky. Naše zastávka na Route 66 byla v Arizoně, ale jinak se táhne ještě přes dalších sedm států (Kalifornie, Nové Mexiko, Texas, Oklahoma, Kansas, Missouri a Illinois) a její celková délka je asi 3 940 km.

A teď už hřeb dnešního dne – Grand Canyon! Přijely jsme do tohoto národního parku z jihu a vstup nás vyšel na 25 dolarů (za vozidlo). Dle očekávání jsme v parku nebyly samy a tento den se tu opravdu sešlo několik autobusů plných turistů i mnoho individuálních návštěvníků ze všech koutů světa. Počasí bylo příjemné, jen lehce přes 20 °C.

Samozřejmě jsme se nejprve zastavily v Grand Canyon Village v návštěvnickém centru, a poté jsme projely celou trasu se všemi možnými zastávkami až k tzv. Desert view, kde se vám naskytne nádherný pohled na řeku Colorado protékající oranžově zářící náhorní plošinou. A najdete tu navíc i rozhlednu pro lepší podívanou. :)

Možná že jsme si park představovaly v sytějších barvách, ale i tak jsme nemohly být zklamány. Určitě stojí za to Grand Canyon vidět, protože prostě nebudete chtít věřit tomu, jak něco tak obrovského a krásného může existovat. :))

Vtipná historka na závěr výletu samozřejmě nechybí. Znáte ten pocit, když právě přejedete benzínku, další je až za více než 50 km, a právě se vám rozsvítí červená kontrolka nádrže…

bottom of page